Bemutatkozik a Monart Design

Molnár Mónika, Monart Design

Molnár Mónika, Monart Design

Mónival és férjével az 5. Budakalászi Esküvő Kiállításon találkoztam. Többszörösen megfogott, amit ők ketten csinálnak: egyrészt, úgy éreztem kb. 5 perc beszélgetés után, hogy rokon lelkek vagyunk mindkettőjükkel, aztán hasonlóan hozzánk, ők is egy házaspárként alkotnak egy vállalkozást (mely véleményem szerint egy óriási, természetfeletti erővel bíró dolog!), nem utolsó sorban pedig csodáltam Móni munkáit, mert bennük van minden, amit ilyenkor keres az ember: kreativitás, esztétikum, szív-lélek, egyéniség, és az alkotás öröme. Boldogan készítettem hát interjút Molnár Mónival, a Monart Design megálmodójával.

– Hogyan kezdődött, mikor csináltad meg az első csokrot és mikor döntötted el, hogy komolyabban szeretnél ezzel foglalkozni?

Tavaly tavasszal a barátnőmtől, – aki egyébként selyemvirágokból készít koszorúkat, ajtódíszeket, kopogtatókat – kaptam egy hatalmas zsák selyemvirágot, mondván Neki ezekre már nincs szüksége, ha van kedvem csináljak belőlük valamit. Először csak apróságok díszítésére használtam fel pár darabot, húsvéti, tavaszi asztaldíszre, ajtódíszre került belőlük néhány, majd a nyáron kivitt magával a virágpiacra, ahol beszippantott engem is a virágkötészet varázsa, a sok szép színes és illatos virág, megfogott az élő virágokra „megszólalásig hasonlító művirágok” bája. Napokon keresztül azon gondolkodtam, hogyan kelthetném új életre a selyemvirágokat. Mivel ő, bútorfestéssel, lakberendezési és dekorációs tárgyak festésével is foglalkozik, sok fotós, esküvői dekorációs, cukrász, vagy az esküvő szakma más területein alkotó ember fordul meg nála, és mivel én is sokat vagyok vele a varázslatos műhelyében, megérintettek ezek a beszélgetések. Ennek hatására kezdtem el nézelődni a neten, milyen esküvői dekoráció létezik, ami selyemvirágból készül, és törtem a fejemet azon, milyen többletet tudnék hozzátenni, ami tükrözi a személyiségemet, ami megkülönbözteti a már piacon lévő többi dekorációtól.
Az első csokromat tavaly nyáron készítettem el, aztán röviddel ezután elkészült a második is, majd hosszú szünet következett. A csokraimat csak a családom és a barátaim látták, akiknek nagyon tetszett, látták benne a harmóniát, az egyediséget, a maximalizmusomat. Annyi pozitív visszajelzést kaptam, hogy már csak a férjemet kellett arról meggyőznöm, hogy valóban ezzel szeretnék foglalkozni, és hogy segítsen profin belevágni, felépíteni a csokraimhoz illő arculatot és eljuttatni a célközönséghez, mert úgy gondoltam lenne rá kereslet. Kilátogattunk ősszel az Esküvő Kiállításra, mint látogatók és novemberben megszületett a harmadik, a negyedik, az ötödik, a…. csokrom. Az év eleji esküvő kiállításon már, mint kiállítók vettünk részt, és a kiállításon tapasztaltak, valamint a kapott visszajelzések után közösen hoztuk meg a nagy döntést.

Monart2

– Esküvőszervezőként azt tapasztalom, hogy egyre nagyobb az igény a maradandó dekorációs elemekre. A menyasszonyi csokron kívül milyen kiegészítők rendelhetők még nálad?

Ezt örömmel hallom Tőled, mert sokan kizárólag az élővirágos dekorációban hisznek. Sokan azt gondolhatják, én a „művirágok” megszállottja vagyok, de ez nem igaz. Én rajongok az élő virágokért, szeretem a kerti virágokat és a vágott virágokat is, a saját menyasszonyi csokrom is elő virágból volt annak idején, de nem tudom, ha most lennék menyasszony, örök csokrom vagy élővirágos csokrom lenne-e, de lehet az is, hogy mindkettő. A menyasszonyi csokrokon kívül nálam bármilyen kiegészítő, dekoráció rendelhető. Karkötő a koszorúslányok számára, vagy a női tanúk karjára, övdíszek, nyakpántok, nyakláncok, szülőköszöntő csokrok, díszített képkeretek, gyűrűpárnák, gyertyatartó díszek, asztaldíszek, szék, vagy paddíszek, mennyezeti dekorációk stb. A csokraimban vagy dekorációimban lévő virágokat akár felirattal, dátummal vagy monogrammal is ellátom a pár igényeinek megfelelően. Szeretem a kreatív, az extrém kihívásokat, ezek éltetnek és visznek előre az utamon.

– Mit gondolsz, mi az, amiben a te vállalkozásod különleges?

Személyiségemből fakad, hogy mindig különbözni akartam, mindig másmilyen akartam lenni, mint a többiek, és a vállalkozásomban is erre törekszem, rájöttem arra, hogy attól válhatok különlegessé, ha magamat adom. Erre pár napja kaptam meg a választ, egy számomra idegen ember a csokraimat nézegetve fogalmazta meg, mindazt, amit bennük, bennem lát: a Monart Design az egyediségtől különleges, attól, hogy minden darab kézzel készül, a rám jellemző maximalizmussal, kritikai érzékkel és a tökéletességre való törekvéssel. Én magam alkotom meg az elképzeléseket, teszem hozzá valamilyen formában magamat, az egyéniségemet, az esztétikai érzékemet, a bennem rejlő harmóniát. Büszke vagyok arra, hogy nem „csak” forgalmazója vagyok külföldi termékeknek, hanem olyan dolgokat keltek életre, amelyekre már többen mondták, hogy a Te alkotásaidnak lelkük van. Arra vágyom, hogy az emberek felismerjék a munkáimat, a Monart Design stílus egyedi és össze nem téveszthető legyen.

– Egyedi elképzeléseket is megvalósítasz?

Természetesen. Az esküvőt a legtöbb menyasszony már gyermekkora óta tervezi, sokat álmodozik róla, hogy milyen lesz. Én segítek abban, hogy a csokor és minden kiegészítő olyan legyen, amilyet a menyasszony megálmodott magának. Akár egy inspirációs fotó, akár egy konkrét csokorról készült fotó alapján el tudom készíteni az örök csokrot és a kiegészítőket. Ha nincs még kiforrott elképzelés, szívesen segítek a helyszínhez, a menyasszonyi ruhához illő csokor tervezésében is. Bár rengeteg elképzelésem, ötletem van, szeretek úgy dolgozni, ha „szabad kezet kapok, némi megkötéssel”. Az eddig elkészült munkáim bemutató darabok, kiállításokra, fotózásokra készültek, hogy látható legyen a stílusom, a munkám minősége; persze, ha valaki valamelyikbe beleszeret, megvásárolható.

Monart3

Monart Design – Molnár Mónika
http://www.monartdesign.hu/
http://www.facebook.com/monartdesign.hu/
Telefon: +36 70 263 7130
E-mail: monartdesign@monartdesign.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestShare on RedditShare on VK

Olvastad már?

Kérj ajánlatot!

Amennyiben érdeklődsz az általam kínált szolgáltatás iránt, kérlek, töltsd ki az alábbi mezőket és felveszem veled a kapcsolatot.

A *-gal jelölt mezőket kérjük kitölteni!