Egyedi esküvői kiegészítők – ahogy Barbi varrja őket

A “Barbi varr” mára már szinte márkanév lett. Közel 3800 Facebook lájk, több száz varromány, számos elégedett vásárló. De ki is van mindezek mögött? A szebbnél szebb kiegészítők alkotóját, Schlick Barbit kérdeztem, szeretettel ajánlom az interjút.

1. Úgy tudom, eredeti szakmád szerint orvos vagy. Hogyan kanyarodott az életed a varrás felé?

Szakmám szerint gyermekorvos vagyok, de jelenleg itthon vagyok két kislányommal. Korábban soha nem varrtam, nem kézműveskedtem és soha nem is éreztem, hogy akár egy pici tehetségem is lenne bármilyen kézművességgel kapcsolatos dologhoz.
Miután nagyobbik kislányom megszületett, késztetést éreztem, hogy a házimunkán kívül valami mást is csináljak. Tárcákat, táskákat kezdtem varrni, kezdetben csak a magam örömére. Blogot indítottam, majd saját Facebook oldalt.

2. Azért szeretem a munkáidat, mert minden darabban benne van szíved-lelked, a vak is látja, hogy nagyon szereted, amit csinálsz. Majd’ 4 ezer követőd van már a Facebook-on. Számítottál az elején ekkora népszerűségre?

Ha valaki négy éve azt mondta volna nekem, hogy varrni fogok és az ennyi embert fog érdekelni, biztosan kinevettem volna. Álmomban nem gondoltam, hogy ekkorát fog fordulni velem a világ. Nagy köszönettel tartozom sok alkotótársamnak, akik segítettek a kezdetekkor és azóta is, mind támogatásukkal, mind inspirálásukkal, illetve mindenkinek, aki érdeklődik a varrományaim iránt.

3. Minden általad készített tárgy egyedi darab. Az esküvőkön is egyre népszerűbbek az ilyen különleges, kézzel készült dolgok. Miket varrsz menyasszonyok/párok számára?

Elsősorban alkalmi táskákat, tárcákat mind a menyasszony, mind a koszorúslányok részére. Kiegészítőket, gyűrűpárnát is szívesen készítek.

4. Az alkotásaid gyakran közel állnak a vintage stílushoz, mely manapság igen népszerű, számos esküvőt is szerveznek ebben a stílusban. Egy vintage esküvőhöz milyen tárgyakat készítenél szívesen?

Nagyon szeretem a csipkéket, antik alapanyagokat. Mindig izgalmas a régi idők szépségeit felhasználva, valami újat alkotni.
Igazán megtisztelő számomra, ha egy menyasszony a nagy napon az általam készített táskát viseli, abban tartja a legfontosabb apróságokat. Gyűrűpárnát akár rusztikusabb stílusban is el tudok képzelni. Készítettem már csipkés karkötőt, láncot is, melyek szintén fontos tartozékai lehetnek egy vintage esküvőnek.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestShare on RedditShare on VK

Olvastad már?

Kérj ajánlatot!

Amennyiben érdeklődsz az általam kínált szolgáltatás iránt, kérlek, töltsd ki az alábbi mezőket és felveszem veled a kapcsolatot.

A *-gal jelölt mezőket kérjük kitölteni!