Eszterlánc Ceremónia – Ceremóniamesterek női színekkel, 8 nyelven

eszti

Két évvel ezelőtt készítettem egy interjút Karai Eszter női ceremóniamesterrel, aki azóta az egyik legmegbízhatóbb üzleti partneremmé vált. A munkánkban segítjük, kölcsönösen ajánljuk egymást, ötletelünk, azon dolgozunk, hogy ügyfeleink számára a lehető legprofesszionálisabb szolgáltatást nyújthassuk, ám emellett a privát életben is kedveljük, tiszteljük egymást – azt vallom, hogy emiatt tudunk igazán jól együttműködni. Kifaggattam kicsit arról, hogy mi a helyzet jelenleg náluk. Olvassátok, fogadjátok szeretettel!

Úgy tudom, sok minden történt az Eszterlánc Ceremónia háza táján az előző interjúnk óta (2014). Mesélsz nekem egy kicsit arról, hogyan dolgoztok most, és mekkorára bővült a csapatod?

Valóban sok változáson ment keresztül az Eszterlánc az elmúlt 2 évben. Időközben csapattá formálódtunk mindenféle értelemben, és elsősorban a nemzetközi esküvőkre specializálódtunk. Az egyre növekvő igényeknek megfelelően gyarapodott a létszám, és a most már 5 főből álló női ceremóniamester csapatunk összesen 8 nyelven vállalja az esküvők legmagasabb szintű levezénylését. Ebben jelenleg egyedüállóak vagyunk Magyarországon.

Miért pont az idegen nyelvű ceremóniamesterkedésre szakosodtatok?

Az elmúlt években azt vettük észre, hogy egyre több pár választja az esküvője helyszínéül Magyarországot. Legyenek külföldön élő magyar párok külföldi vendégekkel, vegyes párok, ahol az egyik fél külföldi, vagy akár olyan párok, ahol mindketten külföldiek, csak van valami kötődésük az országunkhoz, a kultúránkhoz. Mivel mi mindannyian nemzetközi környezetben mozgunk, több nyelvet is beszélünk magas szinten, ezért egyértelmű volt számunkra, hogy ez a mi utunk.

Hogy véled, az elmúlt években változott a párok hozzáállása általánosságban véve a ceremóniamestereket, illetve a női ceremóniamestereket illetően?

Szerencsére évről évre növekszik a megkereséseink száma, úgyhogy én mindenképpen pozitív változást látok ezen a téren. Ma már a párok is tudják, hogy ha nem ők szeretnék aznap összefogni, koordinálni az eseményeket, akkor ezt jobb egy profira bízni. A fiatalok közül már sokan ódivatúnak tartják a hagyományos vőfélyeket, ezért választanak inkább ceremóniamestert. Egy női ceremóniamester olyan, mint egy jó háziasszony. Mindig tudja, kinek mi a dolga, minek mikor kell történnie, neki éppen milyen szerepkört kell betöltenie. Erre manapság egyre nagyobb az igény.

Mit gondolsz, egy nemzetközi pár esetében miért fontos, hogy legyen egy ceremóniamester, aki a külföldi vendégek nyelvét is beszéli?

Tapasztalataink szerint egy nemzetközi esküvőn van csak igazán szükség a jelenlétünkre. Egyrészt a segítségünkkel könnyen áthidalható a bábeli zűrzavar, másrészt ezeken az esküvőkön nagyon fontos, hogy a különböző nyelvű és kultúrájú vendégeket összehozzuk, hogy senki ne érezze kívülállónak magát. Például, ha bármelyik nemzet a saját hagyományait is szeretné belevinni az esküvőbe (pl. menyasszonytánc), azt a másik félnek el kell magyaráznunk, hogy ők is értsék, miről szól a dolog, és részesei lehessenek a mulatságnak.

Mi az a plusz, amit a Te csapatod nyújtani tud a pároknak? (A nyelvtudáson kívül.)

Mindig személyre szabjuk az esküvőket. Nálunk nincsenek bevett frázisok, panelek, hanem teljesen ráhangolódunk a párra, és a szakmai tapasztalatunkat átadva, az ő elképzeléseik szerint, az ő személyiségüknek megfelelően vezényeljük le az eseményeket.

Karai Eszter
http://www.eszterlancceremonia.hu/
Telefon: +36 70 882 9798
E-mail: eszterlancceremonia@gmail.com

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestShare on RedditShare on VK

Olvastad már?

Kérj ajánlatot!

Amennyiben érdeklődsz az általam kínált szolgáltatás iránt, kérlek, töltsd ki az alábbi mezőket és felveszem veled a kapcsolatot.

A *-gal jelölt mezőket kérjük kitölteni!