Ismerjük meg a menyasszony stylistot!

A menyasszony ruhájával és komplett stílusával kapcsolatban, azt hiszem az a ritkább, amikor az ara mindenről sziklaszilárd, határozott elképzelésekkel rendelkezik. Inkább azt tapasztalom, hogy a menyasszonyok bizonytalanok, nem tudják, mi áll jól nekik, milyen fazonú ruha a legmegfelelőbb, és ahhoz milyen kiegészítők illenek. Szerencsére ma már ez sem vethet árnyékot a nagy napra, hiszen a megfelelő stílus megtalálásában segít nekünk a menyasszony stylist. Körmendy-Szomoru Kata 3 éve mozog az esküvők világában. Kicsit kifaggattam az általa nyújtott szolgáltatásról, ismerjük meg tehát, mivel foglalkozik pontosan a menyasszony stylist!

Mivel foglalkoztál eddig?

Kislány korom óta különös vonzalom fűz a menyasszonyi ruhákhoz, ám hivatásszerűen 3 éve kerültem velük szorosabb kapcsolatba. Az Orlando Collection tervezői mellett dolgoztam, segítettem a menyasszonyokat a ruhaválasztásban, koordináltam a bemutatókat, katalógus- és magazinfotózásokat. Pár éve Schiffer Miklós stílusguruval volt alkalmam együtt dolgozni. Ruhaipari mérnökként végeztem, és egy kis kitérőt leszámítva a szakmámban dolgoztam, annak különböző területein.

Miért döntöttél úgy, hogy szeretnél segíteni a menyasszonyoknak stílusuk megtalálásában?

A tapasztalatom, hogy nagyon kevés az olyan menyasszony, aki pontosan tudja, mit szeretne, és mi áll jól neki. A menyasszonyi ruha egy különleges darab, nem lehet a mindennapi viseletek tapasztalataiból kiindulni. Ám mégis az ember egyéniségét, stílusát kell tükröznie, és ez bizony nem is olyan egyszerű feladat. Ha sikerrel jártunk, és megvan A RUHA, amellett, hogy tudni kell viselni, kiegészítőket kell hozzá találnunk. Sokszor tanácstalanok a menyasszonyok, hogy mihez mi áll jól, illetve, hogy mit hol lehet és érdemes beszerezni. Egy tökéletes cipő, egy csodás fejdísz tovább emelheti a ruhánk szépségét, de egy rossz választással ellenkező hatást érhetünk el. Egységben kell gondolkodnunk, a ruha, a cipő, az ékszerek, a smink, a frizura mind-mind harmóniában kell legyenek egymással, és természetesen a menyasszony egyéniségével. Ha ez megvan, akkor lesz stílusos a menyasszony.

Véleményed szerint ma egy átlagos menyasszonynak nehéz megtalálnia a stílusát?

Bizony elsőre akár sokként is érheti a menyasszonyokat a hatalmas kínálat. Számos szalon kínál szebbnél szebb ruhákat, de sajnos rossz minőségű darabokkal is találkozhatunk. Fontos, hogy olyan szolgáltatót válasszunk, aki megbízható, akár kölcsönzőről, akár méretes szalonról van szó. Nagyon fontos informálódni a neten, magazinokból, és mostanra már szakember segítségét is kérhetik a menyasszonyok. Arra biztatom őket, hogy maximum 5-6 szalonba látogassanak el, nem szabad túlzásba esni, de ne feltétlen döntsenek rögtön az első felpróbált ruha mellet sem.
Amit fontos megemlítenem: korántsem biztos, hogy abban a ruhában fogjuk a legjobban érezni magunkat, amit a katalógust lapozgatva kiválasztottunk. Minden esetben fel kell próbálni a ruhát. Ha felvéve mégsem szeretünk bele, legyünk nyitottak, és keresgéljünk tovább.
Sokszor szeretne elkísérni a ruhapróbára anyukánk, anyósunk, testvérünk, barátnőnk. Gondoljuk át, hogy kinek a véleményét szeretnénk kikérni, ki az, akivel hasonló az ízlésünk, és ő legyen a kísérőnk. Ha nincs ilyen, vagy bizonytalanság merül fel, szintén jól jöhet a szakértő segítség. Legyenek a menyasszonyok e tekintetben határozottak. Nem másnak, hanem maguknak kell tetszeniük a ruhában, és ha jól érzik magukat benne, ezt fogják sugározni a többiek felé is.

Úgy vélem, a Te munkád nagy segítség egy esküvőszervező számára. Ha úgy adódik – bár tudom, hogy ez nem a munkád része – segédkezel az esküvő teljes stílusának megalkotásában is? (dekoráció, helyszín, stb.)

Természetesen, segítek a teljes esküvő stílusának kialakításában is, ha erre van igény. Alapvetően azonban a menyasszony, továbbá az esküvő többi fontos szereplőjének, a koszorúslányok, az örömanyák stílusos outfitjének kialakítása a fő feladatom. Mivel azonban az öltözékek és a dekoráció között általában elvárás a szoros összhang, így az együttműködés a többi szolgáltatóval elengedhetetlen. Ha a menyasszony csak az elindulásnál bizonytalan, lehetőség van arra, hogy megbízható, profi szolgáltatókat ajánlok neki egy személyes konzultáció keretében. Amennyiben igényli elkísérem a ruhapróbákra, és kiegészítők beszerzésében is segítek. Konzultálok a fodrásszal és a sminkessel, hogy az összhang teljes legyen. A nagy napon pedig ott vagyok a készülődésnél, segítek az öltözködésben, és asszisztálok a fotózáson, hogy minden úgy álljon, ahogy állnia kell.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestShare on RedditShare on VK

Olvastad már?

Kérj ajánlatot!

Amennyiben érdeklődsz az általam kínált szolgáltatás iránt, kérlek, töltsd ki az alábbi mezőket és felveszem veled a kapcsolatot.

A *-gal jelölt mezőket kérjük kitölteni!