Környezetbarát esküvő

Olvasgatva a különböző tengerentúli esküvős trendeket, rábukkantam egy érdekességre, melyre itthon még egyáltalán nem fektetünk hangsúlyt.

Külföldön egyre népszerűbb, hogy a zöld szín nem csupán a dekorációban köszön vissza egy esküvőn, hanem emellett a nagy nap megszervezése során a párok odafigyelnek a környezetvédelemre. Angliában külön esküvőszervező irodák specializálódtak a környezetbarát menyegzőkre. Mit kell ez alatt érteni?

A papírtermékeknél előnyben részesítik az újrafelhasznált papírt, így ilyet alkalmaznak a meghívók, az ültetőkártyák, és akár a szalvéták esetében is. Ami a meghívót illeti, a legkörnyezetbarátabb megoldás az e-mailen keresztül elküldött invitálás. Ide tartozik továbbá, hogy a dekorációnál elsősorban élő, ültetett, cserepes növényeket használnak. Ha továbbmegyünk, a menyasszonyi ruha készülhet organikus pamutból, az ételek pedig biogazdaságból származó élelmiszerekből.

Sajnos nem tartom valószínűnek, hogy Magyarországon a közeljövőben elterjedne az ún. “eco-friendly”, azaz környezetbarát esküvő. Különösen azért nem, mert nagy valószínűséggel ezek a speciális anyagok, ételek jóval drágábbak az átlagosnál. Mindazonáltal már azzal óvjuk környezetünket, ha meghívónkat újrafelhasznált papírból készíttetjük, vagy éppen ha lovaskocsival és nem autóval érkezünk a helyszínre.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestShare on RedditShare on VK

Olvastad már?

Kérj ajánlatot!

Amennyiben érdeklődsz az általam kínált szolgáltatás iránt, kérlek, töltsd ki az alábbi mezőket és felveszem veled a kapcsolatot.

A *-gal jelölt mezőket kérjük kitölteni!